Sfaturi utile
- ACASA
- Sfaturi utile
- Alaptarea
- Extragerea și stocarea laptelui matern
Extragerea și stocarea laptelui matern
![](https://lansinoh.ro/wp-content/uploads/2016/02/Expressing-Storing-Your-Breastmilk.jpg)
Sunt multe motive pentru care ai vrea să extragi și să stochezi laptele matern – întoarcere la serviciu, ieșire noaptea cu prietenii. Probabil că vei dori să continui să-ți alăptezi bebelușul – acesta își stimulează în mod natural corpul să producă lapte. Creșterea cantității de lapte matern prin alăptare și extragerea laptelui este ideală pentru bebeluș atunci când sunteți despărțiți.
Extragerea laptelui va ajuta la golirea și stimularea sânilor să producă mai mult lapte. Extrageți laptele după ce bebelușul a terminat de supt. La început este posibil să nu obții prea mult lapte – perseverează deoarece corpul tău are nevoie de timp pentru a se adapta la cererea crescută.
Dacă nu îți alăptezi bebelușul direct, va trebui să extragi atunci când ar fi trebuit să sugă bebelușul – adică de cel puțin 8 ori pe zi și va trebui să iei în calcul și o extragere pe timp de noapte.
Va trebui să extragi lapte din ambii sâni, chiar dacă bebelușul nu a supt din amândoi. Cu ajutorul pompei electrice duble Lansinoh 2 în 1 vei putea stimula sânii și crește producția de lapte.
La fel de important este și să ții cont de momentul în care să extragi. Unul dintre momentele-cheie este alăptarea din timpul nopții. La această sesiune de alăptare, nivelurile tale de prolactină sunt la cele mai înalte cote deoarece corpul tău vrea să producă lapte pentru alăptările din următoarele 24 de ore. Întotdeauna este de preferat să alăptezi bebelușul la masa de noapte. Dacă întotdeauna extragi laptele, va trebui ca și în acest moment să îl extragi.
Chiar și după ce bebelușul a supt și pompezi laptele după o alăptare, nu este întotdeauna ușor să faci sânul să elibereze lapte. Câteva modalități de a trece peste această dificultate, în special în primele sesiuni de extragere, ar fi să faci următoarele:
Așază-te într-o poziție confortabilă și relaxează-ți umerii. Asta va ajuta la eliberarea laptelui.
Scoate de pe tine hainele strâmte/nu purta bluze. Astfel vei avea acces nestânjenit la sâni, în special când ești abia la început în extragerea laptelui.
Masajul cu mâna este o cale ideală de a stimula hormonii și țesuturile sânilor. De asemenea, va ajuta la încălzirea sânilor, ceea ce va ajuta la curgerea laptelui. Iată cum trebuie făcut masajul cu mâna:
Cu vârfurile degetelor sau cu articulațiile (strânge pumnul) – apasă ușor pe țesutul sânului. Începe de sus, dinspre umăr, și coboară în jos. Va trebui să acoperi o suprafață cât mai mare a sânului de la umăr până la marginea areolei (partea mai întunecată de piele din jurul mamelonului). De asemenea, poți face masaj și dedesubtul sânilor dacă dorești.
Masează sânii pe rând, înainte de a începe extragerea.
Când simți că ai masat suficient, treci la extragerea cu mâna. Extragerea cu mâna este o modalitate bună de a scoate laptele din sân și poate fi de ajutor și înainte de a începe să folosești pompa de sân. Cadrul medical care te asistă îți poate arăta cum să masezi sânul și cum să extragi laptele cu mâna.
Lucruri esențiale pe care să le faci atunci când ești pregătită să folosești pompa de sân:
Spală-te bine pe mâini
Pune laptele la frigider sau la congelator cât mai repede. Nu adăuga lapte matern proaspăt extras peste lapte congelat.
Poți adăuga lapte matern extras peste lapte ținut la frigider, dar NUMAI dacă amândouă cantitățile au fost extrase în aceeași zi.
Obișnuiește-te să etichetezi recipientul/punguța de depozitare pentru a nu uita când l-ai extras când te afli la serviciu; „numele tău”, „lapte matern”, „data” și „ora”
Nu uita să nu umpli prea mult fiecare punguță – 60 ml este volumul maxim pe care ar trebui să îl pui în fiecare punguță
Când stau la congelator, punguțele se pot lipi de alte alimente sau de rafturile congelatorului. Pentru a reduce riscul de deteriorare a punguțelor, ar fi bine să puneți o cutie mare din plastic în congelator. Așezați cu grijă fiecare punguță în această cutie pentru a împiedica deteriorarea punguțelor.
La fel cum tu și bebelușul tău ați început împreună călătoria alăptării, la fel se va întâmpla și cu extragerea laptelui. Dacă îi vei oferi bebelușului lapte matern cât timp sunteți despărțiți te vei asigura că îi oferi în continuare o parte foarte importantă din tine. Înainte de a extrage lapte, trebuie să stabilizezi alăptarea cu bebelușul tău. Vorbește cu cadrul tău medical despre momentul în care să începi extragerea laptelui pentru bebeluș.
Categorii asociate
Articole recente
-
Alegerea unei pompe
Una dintre principalele decizii pe care le vei lua odată ce ai hotărât să...
detalii
S-ar putea sa ai nevoie
-
Pompă de sân electrică dublă 2 în 1
Designul este creat special pentru a folosi pompa simplă sau dublă. Poate fi conectată fie la rețeaua... Vezi -
Pungi de stocare a laptelui matern
Pungile noastre de stocare a laptelui matern, sterilizate în prealabil și fără scurgeri, sunt perfecte... Vezi -
Biberon cu Tetină NaturalWave®
Special pentru bebelușii hrăniți la sân biberonul Lansinoh cu tetină NaturalWave® face... Vezi -
Kit pentru Pompă electrică Lansinoh
Pompa de sân Lansinoh utilizată cu ajutorul acestui kit îți va oferi o experiență mai ușoară... Vezi