Intrebari Frecvente

 • Ce inseamna marcajul “CE” pe pernitele Lansinoh THERA°PEARL®?

  Marcajul CE de pe produsul dumneavoastra arata ca pernitele Lansinoh THERA°PEARL® respecta cerintele Spatiului Economic European (SEE) pentru acest tip de dispozitiv medical. Aceste cerinte se refera la domenii precum managementul riscurilor, controlul calitatii si siguranta in utilizare.

 • Pot folosi Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL® daca sunt insarcinata?

  Felicitari! Va recomandam sa intrebati medicul dumneavoastra daca Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL® este potrivita in situatia dumneavoastra specifica.

 • Ce ar trebui sa fac daca continui sa folosesc Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL®, dar durerea nu trece?

  Daca simptomele persista, aveti febra sau va simtiti rau sau daca aveti dureri foarte mari, prelungite sau cronice, consultati un medic.

 • Cum stiu cand trebuie aruncate la gunoi Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL®?

  Trebuie sa aruncati pernita daca este perforata sau sparta.

 • Folosesc de ceva timp Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL® si margelele incep sa se sparga

  Pe masura ce folositi produsul, margelele se vor sparge. Este perfect normal, iar produsul Lansinoh THERA°PEARL® va continua sa functioneze normal chiar si dupa ce toate margelele s-au spart.

 • Pot folosi mai tarziu Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL® ca inel de dentitie pentru copilul meu?

  Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL® nu ar trebui folosite ca remediu in eruptia dintilor sau ca inel de dentitie.

 • Trebuie sa congelez Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL® timp de 2 ore inainte de a le folosi ca terapie la rece?

  Puteti sa va lasati pernita in congelator pe timp nelimitat sau doar sa o raciti pentru o scurta perioada de timp. Unele dintre clientele noastre le prefera “racorite” mai degraba decat foarte reci, de aceea isi pastreaza pernitele in frigider.

 • Este bine sa folosesc pernitele Lansinoh THERA°PEARL® pe rani deschise?

  Nu. Pernitele Lansinoh THERA°PEARL® nu sunt destinate pentru a fi folosite pe rani deschise.

 • Pot sa adorm cu Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL® aplicate pe sani?

  Nu. Pernitele Lansinoh THERA°PEARL® nu trebuie folosite mai mult de 20 de minute odata. Nu va recomandam sa adormiti cu pernitele calde sau reci aplicate pe sani.

 • Ce sa fac daca cuptorul meu cu microunde nu pare sa incalzeasca uniform Pernitele Lansinoh THERA°PEARL®?

  Chiar si doua cuptoare cu microunde care au aceeasi putere incalzesc diferit si uneori inegal. Recomandam intotdeauna sa testati temperatura pernitelor inainte de a le scoate din cuptorul cu microunde si, daca par sa fie incalzite inegal, sa le agitati putin pentru a permite margelelor sa se amestece intre ele.

 • Ce se intampla daca incalzesc prea mult Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL®?

  Incalzirea excesiva sau aplicarea prelungita poate cauza leziuni, inclusiv arsuri. Incalzirea peste timpul recomandat ar putea deteriora sau distruge Pernitele  pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL®. Este normal ca Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL® sa se dilate putin cand sunt incalzite conform recomandarilor. Daca din greseala incalziti Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL® mai mult decat este recomandat si observati ca se umfla ca un balon, opriti imediat cuptorul cu microunde, asteptati ca pernita sa se mai raceasca, dupa care aruncati-o cu grija la gunoi. Daca aveti indoieli sau daca pernita prezinta semne de deformare, aruncati-o la gunoi – o pernita care a fost incalzita prea tare nu mai trebuie folosita.

 • Pot sa iau Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL® din congelator si sa le incalzesc direct in cuptorul cu microunde?

  Pernitele  pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL® pot fi introduse din congelator direct in cuptorul cu microunde pentru a fi incalzite, insa aveti grija sa nu le supraincalziti. Testati temperatura pernitelor inainte de aplicare, deoarece ele se pot supraincalzi si pot cauza leziuni sau acestea se pot deteriora sau distruge.

 • Cat timp raman calde sau reci Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL®?

  Pernitele Lansinoh THERA°PEARL® nu trebuie folosite mai mult de 20 de minute odata. Daca planuiti sa reaplicati produsul, asigurati-va ca ati lasat sa treaca 20 de minute intre utilizari. Consultati-va medicul daca nu sunteti sigura cum ar fi mai bine sa procedati.

 • Cum pot sa curata Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL®?

  Puteti sa curatati Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL® folosind un sapun bland, alcool sau detergent, lasanti-le sa stea 1 minut.

 • Pot folosi si altfel Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL® dupa ce am terminat cu alaptarea?

  Da, puteti folosi Pernitele  pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL® ca terapie la cald/la rece pentru orice alte dureri. Pernitele Lansinoh THERA°PEARL® nu ar trebui folosite ca inel de dentitie.

 • Pot folosi Pernutele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL® in acelasi timp in care imi alaptez bebelusul?

  Ar fi dificil sa folositi Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL® in timp ce bebelusul este alaptat deoarece i-ar limita accesul si nu ar mai prinde bine sanul. Va recomandam sa folositi Lansinoh THERA°PEARL® inainte si dupa alaptare sau in timp ce folositi pompa de san pentru a usura pornirea laptelui.

 • Pot folosi HPA Lanolin impreuna cu Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL®?

  Nu exista niciun motiv pentru care sa nu puteti folosi Lanolina HPA® impreuna cu Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL®. Totusi, daca vi se intampla sa ajunga lanolina pe pernitele Lansinoh THERA°PEARL®, acestea sunt foarte usor de curatat. Pentru instructiunile de curatare consultati Intrebarile frecvente.

 • De ce caldura Pernitelor pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL® ajuta laptele sa curga?

  Studiile arata ca un san cald determina pornirea laptelui si eliberarea laptelui mai usor decat un san rece. Prin incalzirea pernitelor Lansinoh THERA°PEARL® si aplicarea lor in jurul conului pompei de san, caldura va incuraja pornirea laptelui si va stimula curgerea laptelui.

  Sursa: Efectul compreselor calde pentru sani asupra pomparii laptelui matern, JHL, 27(4) 331-338, Kent et al.

 • Ce este un canal infundat si cum poate ajuta Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL®?

  Un canal infundat (sau blocat) este o zona a sanului in care curgerea laptelui este obstructionata. Fie este infundat porul mamelonului (denumit adesea vezicula sau perla de lapte), fie obstructia se afla mai in spate pe canalul galactofor. Un canal infundat apare de obicei treptat si afecteaza un singur san.

  Mama va observa de obicei un nodul tare sau zone de angorjare in apropierea blocajului, pe care le simte mai sensibile, fierbinti, inflamate sau inrosite. Alteori mama va observa numai o sensibilitate sau durere localizata, fara niciun nodul sau zone de angorjare. Locul blocajului se poate schimba.

  Un canal infundat se va simti de obicei mai dureros inainte de alaptare si mai putin sensibil dupa aceea, iar zona cu blocaj se va simti mai putin nodulara sau mai mica dupa alaptare. Alaptarea pe partea afectata poata fi dureroasa, in special la pornirea laptelui.

  De obicei nu exista simptome sistemice la un canal infundat, insa poate aparea o febra mica (mai putin de 101.3°F / 38.5°C).

  De asemenea, un canal infundat poate cauza si urmatoarele:

  • Productia de lapte si cantitatea pompata de la sanul afectat poate scadea temporar. Acest lucru este normal, iar in general alaptarea/pomparea suplimentara readuce lucrurile in scurt timp la normal.
  • Uneori, mama poate extrage “firicele” sau granule de lapte ingrosat sau lapte cu aspect gras.
  • Dupa ce canalul infundat sau mastita s-a rezolvat, este ceva obisnuit ca zona sa ramana rosie sau sa fie resimtita ca o vanataie timp de circa o saptamana dupa aceea.
  • Un canal infundat poate fi cauzat de:
  • Angorjare sau negolirea adecvata a laptelui (din cauza unor probleme de prindere a sanului la bebelus, supt ineficient, fren scurt sau alte modificari anatomice, dureri de mamelon, bebelus somnoros sau distrat, supraproductie, alaptare in graba, limitarea timpului de alaptare a bebelusului, folosirea protectiilor de mamelon, gemeni sau copii multipli, por blocat pe mamelon, etc.)
  • Alaptari rare/evitate (din cauza durerii de mamelon, a dintilor bebelusului, a folosirii excesive a suzetei, a mamei prea ocupate, a intoarcerii mamei la munca, a somnului prelungit peste normal al bebelusului, a alaptarii dupa program, a suplimentarii cu lapte praf, a intarcarii bruste, etc.).
  • Presiune pe canal (de la degete, sutien sau haine prea stramte, dormitul pe burta, geanta de scutece purtata peste piept, etc.)
  • Inflamatie (de la lovituri, infectie bacteriana/levuroza sau alergie).
  • Anemie pe fond de stres, imunitate scazuta

  Recomandarile obisnuite pentru tratamentul canalelor infundate constau in caldura (cu comprese reci/calde), masaj, odihna si golirea sanilor (prin alaptare sau pompare) si uneori sunt necesare antibiotice daca simptomele nu se imbunatatesc in 12-24 ore sau daca mama este foarte bolnava. Pernitele pentru sani 3 in 1 Therapearl® pot fi folosite incalzite/racite direct pe san inainte si dupa alaptare, ca compresa, si intre alaptari sau sesiunile de pompare pentru reducerea durerilor si a inflamatiei.

 • Ce este mastita si cum poate ajuta Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL®?

  Mastita este o inflamatie a sanului ce poate fi cauzata de obstructie, infectie si/sau alergie. Mastita este cel mai intalnita in primele 2-3 saptamani de alaptare post-partum, insa poate aparea in orice stadiu al alaptarii sau al lactatiei. Mastita poate aparea brusc si afecteaza de obicei un singur san.

  Recomandarile obisnuite pentru tratamentul mastitei constau in caldura (cu comprese reci/calde), masaj, odihna si golirea sanilor (prin alaptare sau pompare) si uneori sunt necesare antibiotice daca simptomele nu se imbunatatesc in 12-24 ore sau daca mama este foarte bolnava.

  Pernitele  pentru sani 3 in 1 THERA°PEARL® pot fi folosite incalzite/racite direct pe san inainte si dupa alaptare, ca compresa, si intre alaptari sau sesiunile de pompare pentru reducerea durerilor si a inflamatiei. Pentru mai multe informatii despre mastita, consultati articolele noastre cu sfaturi.

 • Ce este angorjarea si cum poate ajuta Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL®?

  In stadiile timpurii ale alaptarii, este ceva destul de obisnuit sa apara inflamarea sanilor atunci cand are loc instalarea laptelui, stare numita angorjare. Pernitele pentru sani 3 in 1 Therapearl® pot fi folosite ca terapie la rece pentru a ajuta la tratarea angorjarii.

 • Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL® sunt refolosibile?

  Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL® sunt reutilizabile si vor rezista mai mult daca le folositi corect. Incalzirea peste timpul recomandat ar putea deteriora sau distruge Pernitele  pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL®.

 • Margelele din Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL® sunt toxice sau nu? Din ce sunt fabricate?

  Margelele din pernitele Terapiei pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL® nu sunt toxice si sunt fabricate dintr-un polimer super-absorbant.

 • Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL® contin sau nu latex?

  Pernitele  pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL® nu contin latex.

 • Pernitele pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL® contin sau nu BPA si ftalati?

  Pernitele  pentru sani 3 in 1 Lansinoh THERA°PEARL® nu contin BPA si ftalati.

 • Din ce materiale este fabricata Pompita de formare a mamelonului?

  Sectiunea in forma de palnie care intra in contact cu sanul este confectionata din Polipropilena, iar pompa mov este fabricata din cauciuc natural.

 • Tamponul mi se aduna intr-un loc in sutien. Il port cumva gresit?

  Daca tamponul vi se aduna, va recomandam sa folositi benzile adezive situate pe spatele tamponului pentru a-l fixa pe sutien. De asemenea, ati putea indeparta cu totul tamponul inainte de a desface dublura sutienului de alaptare, ceea ce poate face uneori ca tamponul sa se adune intr-un loc.

 • Sunt confectionate din plastic?

  Spatele tamponului este un servetel cu un strat fin de laminat in el. Pentru ca tampoanele de unica folosinta sa pastreze umezeala in interior, trebuie folosit acest strat foarte subtire de laminat; altfel, laptele care curge ar fi tras in interior si ar iesi prin spatele tamponului.

 • Pot sa dorm cu tampoanele la sani?

  Da, multe mame considera ca tampoanele noastre sunt foarte absorbante, in special noaptea. Singurul lucru pe care vreau sa vi-l recomand este sa schimbati tampoanele in timpul noptii daca devin prea incarcate.

 • Sunt disponibile mai multe dimensiuni sau culori?

  Nu, nu sunt. V-ar placea sa fie? Consideram ca raspunsurile clientilor nostri sunt cele mai pretioase informatii pe care le-am putea primi vreodata si mi-ar face placere sa transmit sugestiile dumneavoastra mai departe catre echipa de dezvoltare a produsului.

 • De ce sunt atat de mari tampoanele de san?

  Forma unica a tampoanelor are rolul de a asigura o acoperire integrala pentru un maxim de discretie sub haine. De asemenea, o suprafata mai mare asigura o mai buna absorbtie deoarece Polimerul Super-Absorbant este distribuit pe intreaga suprafata a tamponului.

 • Sunt reciclabile?

  Desi tampoanele contin componente reciclabile, tamponul intact nu este reciclabil. Facem eforturi sa folosim in viitor produse mai reciclabile. Daca preferati sa folositi un produs reutilizabil, ati putea sa folositi tampoanele de san lavabile.

 • Am gasit gel pe san cand am vrut sa-mi alaptez bebelusul. Ce anume era?

  Motivul pentru care tampoanele de san Lansinoh sunt atat de absorbante este ca ele contin o pudra fina care este de fapt un polimer super-absorbant (PSA). Cand laptele porneste si incepe sa curga, pudra se transforma in gel, astfel mentinandu-va uscata. Daca ati observat gel pe san inseamna cel mai probabil ca a curs din tampon pe piele fie din cauza ca tamponul a fost rupt inainte de utilizare, fie din cauza ca tamponul era prea saturat de lapte. Acest lucru s-ar putea intampla in urma unei porniri mai puternice a laptelui sau dupa purtarea tamponului prea multe ore. O solutie ar fi sa va schimbati tamponul mai des daca considerati ca aceasta ar putea fi cauza. Deoarece tampoanele noastre sunt atat de absorbante, v-ar putea da impresia ca nu va curge foarte mult lapte, insa uneori asta se intampla.

  Sau este posibil ca tamponul sa fi fost putin rupt, iar gelul polimer sa fi ajuns la pielea dumneavoastra.

 • De ce ambalati individual fiecare tampon de san? Nu este in detrimentul mediului inconjurator?

  Ambalam individual fiecare tampon de san deoarece astfel fiecare se pastreaza curat si igienic si va permite sa le introduceti in geanta fara sa va ingrijorati ca se vor murdari pana la folosire. Pentru mamele care prefera sa evite risipa pe care o presupune folosirea tampoanelor de unica folosinta si ambalajul acestora, le oferim varianta de Tampoane de san lavabile, care sunt fabricate din bumbac si sunt reutilizabile.

 • Bebelusul a mestecat tamponul si gelul a iesit afara – ce trebuie sa fac?

  Materialul folosit pentru absorbirea laptelui este un Polimer Super-Absorbant (PSA). Este asemanator cu ceea ce se afla in scutecele bebelusilor prin faptul ca la inceput are forma de pudra, iar cand se intalneste cu laptele, se transforma in gel. Va asigura ca PSA nu este toxic; totusi, nu este destinat inghitirii, desigur. Daca credeti ca bebelusul a inghitit o parte din polimer, va recomand sa consultati un medic si/sau Centrul local de control al otravirilor. Daca medicul dumneavoastra are nevoie de orice informatii de la noi, vom fi bucurosi sa il ajutam cum putem.

 • De ce sunt tampoanele acestea atat de absorbante? Ce inseamna polimer?

  Eficienta tampoanelor Lansinoh se datoreaza modului in care este construit produsul si materialelor folosite in procesul de fabricatie. Printr-un proces unic ce utilizeaza caldura si aerul, pasta de hartie este transformata in “pasta pufoasa”, care este apoi combinata cu un polimer super-absorbant de forma unei pudre. Acest amestec este situat intre doua servetele de hartie. Apoi peste servetele este aplicat un material netesut care sa asigure o captuseala uscata. Aceasta captuseala absoarbe laptele matern si umezeala de pe piele si le stocheaza in interiorul tamponului, unde sunt asimilate de polimerul super-absorbant care se transforma in gel. Straturile de servetel din apropierea polimerului fac ca umezeala sa fie si mai mult prinsa in interiorul tamponului confectionat din pasta de hartie si polimer. Aceasta actiune unica mentine atat pielea mamei cat si hainele ei uscate.

 • Biberoanele si Tetinele Lansinoh® mOmma® se pot curata in masina de spalat?

  Lansinoh® mama® biberoane si Tetine™NaturalWave pot fi spalate in raftul de sus de la o masina de spalat vase. Cu toate acestea pentru o viata mai lunga a Tetinelor NaturalWave™, recomandam o curatare blanda manuala.

 • Pot incalzi laptele matern in cuptorul cu microunde cat timp se afla in pungile Lansinoh?

  NU, incalzirea la microunde nu este niciodata recomandata pentru laptele matern deoarece distruge nutrienti si vitamine importante din acesta. In plus, se pot forma “zone fierbinti” periculoase de la care bebelusul se poate arde atunci cand se hraneste.

 • Cum sa dezghet laptele congelat in pungile Lansinoh?

  Cand dezghetati laptele este important sa o faceti cat mai lent cu putina pentru a pastra toti nutrientii valorosi. Daca pungile au fost stocate in pozitie culcat vor avea nevoie de mai putin timp sa se dezghete. Laptele matern congelat in pungile noastre poate fi dezghetat in frigider sau la temperatura camerei. Puteti si sa asezati punga sigilata intr-un bol cu apa calduta, insa nu folositi niciodata apa fierbinte.

 • Pungile pot fi refolosite?

  Pungile Lansinoh de stocare a laptelui matern sunt de unica folosinta.

 • Din ce fel de plastic sunt confectionate pungile?

  Pungile Lansinoh de stocare a laptelui matern sunt confectionate din 100% plastic virgin. Numai cand folosim plastic virgin putem fi sigura ca nu patrund in lapte plastifianti nedoriti si care pot fi daunatori. Mai exact, pungile sunt confectionate din polietilena de mica densitate (LDPE) si polietilena de mica densitate liniara (LLDPE) de calitate alimentara aprobate de FDA

 • Lanolina HPA® Lansinoh trebuie indepartata inainte de alaptare?

  Lanolina HPA® Lansinoh nu trebuie indepartata inainte de alaptare si contine 100% lanolina ultra-pura. Este purificata printr-un proces de rafinare exclusiv pentru a reduce impuritatile din mediul inconjurator si componentele alergice la niveluri sub pragul de alergie. Este 100% naturala si hipoalergica. Lanolina HPA® Lansinoh nu are:

  • Miros
  • Gust
  • Conservanti sau alti aditivi
 • Cum functioneaza Lanolina HPA® Lansinoh?

  Alaptarea este o abilitate care se invata.  Daca simtiti ca va dor mameloanele mai mult decat in mod obisnuit atunci cand bebelusul il prinde in gura, este posibil sa fie nevoie sa faceti cateva ajustari pentru a putea sa va simtiti confortabil si sa va bucurati de alaptatul bebelusului.  Prinderea incorecta a sanului de catre bebelus atunci cand se hraneste determina adesea aparitia durerilor de mameloane – o problema temporara, dar foarte dureroasa.

  Lucrurile se vor imbunatati pe masura ce veti stabili tehnica de pozitionare si de prindere a sanului, insa intre timp Lanolina HPA® Lansinoh poate reduce durerile pentru a va permite sa alaptati mai confortabil.  Aplicarea Lanolinei HPA® Lansinoh asigura mediul perfect pentru vindecarea ranilor.  Vindecarea ranilor presupune retinerea umezelii deja prezente in pielea alveolara prin aplicarea unei creme cu rol de bariera pentru umezeala in locul afectat.  Umezeala interna, retinuta in piele, va ajuta pielea sa revina la starea ei naturala de sanatate, supla si moale mai degraba decat crapata si uscata.  Atunci cand tesutul crapat este rehidratat astfel din interior, se va vindeca fara sa formeze crusta sau coaja.

 • De unde pot procura piese de schimb?

  In cazul in care aveti nevoie de piese de schimb pentru oricare dintre Pompele de san Lansinoh®, va rugam sa luati legatura cu echipa noastra de Servicii Clienti.

 • Ce garantie are Pompa de san electrica simpla Lansinoh®?

  Garantia pentru Pompa de san electrica simpla Lansinoh® este de un an de la data achizitionarii sau primirii produsului original. Daca intampinati probleme in aceasta perioada, va rugam sa contactati echipa noastra de servicii clienti, care va va putea ajuta in cazul oricaror probleme si va va putea furniza piese de schimb.

 • De unde stiu cand sa opresc extragerea laptelui?

  Cand va apropriati de sfarsitul unei sesiuni de pompare, siroaiele de lapte vor incepe sa incetineasca sau sa se opreasca si/sau veti simti ca sanul este mai moale si mai putin plin. Un san nu este niciodata cu adevarat “gol”, insa cu ajutorul acestor indicii veti putea sa va dati seama cand corpul dumneavoastra a eliberat tot laptele produs pentru sesiunea respectiva si veti putea sa va opriti din extras laptele.

 • Daca spal din greseala tuburile – mai pot fi folosite?

  Sistemul nostru inchis inseamna ca tuburile nu trebuie spalate deoarece laptele extras nu intra in contact cu tuburile. Daca spalati tuburile din greseala, puteti deconecta tuburile de la capacul diafragmei dupa care sa puneti in functiune pompa pentru cateva minute pentru a vedea daca aerul ce iese pe baza elimina vreun condens care s-ar fi putut forma in interior. Daca observati orice urma de condens sau orice seamana cu mucegaiul, va trebui sa aruncati tuburile si sa luati legatura cu echipa noastra de servicii clientela pentru a procura tuburi noi.

 • Pompa de san electrica simpla Lansinoh® este un sistem inchis?

  Da, toate pompele noastre electrice sunt sisteme inchise, igienice. Prin faptul ca foloseste o diafragma si un capac de diafragma concepute special, pompa prezinta garantia ca laptele nu va trece inapoi n tuburi si in unitatea motorului. Acest lucru este important din punct de vedere igienic (condensul si/sau laptele din tuburi pot favoriza dezvoltarea mucegaiurilor si a bacteriilor) si din punctul de vedere al intelegerii cat de importanta este fiecare picatura de lapte pentru dumneavoastra si pentru bebelusul dumneavoastra.

 • Pot sa pompez direct in Pungile de stocare a laptelui de san Lansinoh®?

  Din pacate nu veti putea sa pompati direct in Pungile de stocare a laptelui de san Lansinoh® deoarece acestea sunt prevazute cu o inchidere cu dublu fermoar si nu se vor fixa in siguranta pe pompa.

 • Pompa de san electrica simpla functioneaza cu baterii?

  Da, puteti folosi 6 baterii AA (neincluse in pachet) pentru a alimenta electric pompa sau adaptorul a.c. (inclus in pachet). Va recomandam sa folositi numai baterii alcaline si nu recomandam folosirea acumulatorilor. Va rugam sa inlocuiti toate bateriile deodata, nu sa amestecati baterii vechi cu baterii noi. Daca in pompa exista baterii, dar folositi adaptorul a.c., pompa va folosi adaptorul a.c. pentru a se alimenta electric.

 • Pot folosi piese de schimb ale altor marci de pompe pentru Pompa de san electrica simpla Lansinoh®?

  Componentele Pompei de san electrice simple Lansinoh® au fost create special pentru pompa noastra astfel incat sa asigure cele mai inalte niveluri de calitate si eficienta. Nu va recomandam sa folositi piese de schimb de la alte pompe deoarece ar putea afecta performanta pompei. De asemenea, folosirea unor componente de la alte pompe ar anula garantia produsului.

 • Componentele Pompei de san electrice simple Lansinoh® se pot curata in masina de spalat vase?

  Atentie! Tuburile si conectorul alb al pompei NU trebuie spalate sau sterilizate niciodata. .

  Toate componentele, cu exceptia tuburilor si a conectorului pompei se pot curata in masina de spalat vase, desi va recomandam cu caldura sa manipulati cu grija supapele albe si diafragma deoarece sunt delicate si pot afecta pompei daca sunt deteriorate sau uzate de spalarile prea viguroase sau de detergentii prea duri. Toate componentele, cu exceptia tuburilor, a conectorului alb al pompei si a protectiilor de san pot fi sterilizate la aburi intr-o punga de gatit in cuptorul cu microunde conform instructiunilor de utilizare ale producatorului.

  Va rugam sa va asigurati ca toate componentele pompei sunt complet uscate inainte de a le utiliza deoarece ar putea afecta performanta acesteia.

 • Exista o setare ideala de suctiune atunci cand folosesc Pompa de san electrica simpla Lansinoh®?

  Pentru ca fiecare femeie este diferita, nu exista o setare ideala care sa fie potrivita pentru toate mamele. Va recomandam sa folositi butoanele + si – pentru a gasi cea mai confortabila si mai eficienta setare in fiecare dintre cele doua faze – “pornire” si “extragere”.

 • Care sunt setarile implicite ale Pompei de san electrice simple?

  Faza de “pornire” dureaza doua minute, daca nu cumva mama decide sa comute mai repede in faza de “extragere” cu ajutorul butonului de “faza”. In fiecare faza, puterea de suctiune implicita este cea de nivel 1. Mama poate creste nivelul de suctiune pana la 6 pentru a-si asigura confortul.

 • Cum pot comuta intre faza de pornire si cea de extragere si invers?

  Puteti comuta foarte usor intre cele 2 faze cu ajutorul butonului de “faza”. Cand o porniti, pompa de san va incepe automat in faza de “pornire”, iar dupa 2 minute trece in faza de “extragere”. Daca doriti sa va intoarceti la faza de “pornire” oricand in timpul sesiunii de pompare sau daca doriti sa treceti mai departe la faza de “extragere” inainte de expirarea celor 2 minute, nu trebuie decat sa apasati butonul de “faza”.

 • Ce setari ofera Pompa de san electrica simpla Lansinoh®?

  Pompa de san electrica simpla Lansinoh® a fost conceputa pentru a imita modelul de hranire natural al bebelusului si are doua faze: “pornire” si “extragere”. Faza de “pornire” foloseste suctiuni rapide si scurte pentru a initia curgerea laptelui , iar faza de “extragere” maximizeaza curgerea laptelui prin suctiuni mai indelungi si mai lente. In fiecare dintre cele doua faze, mamele mai pot ajusta si puterea de suctiune, pompa oferind posibilitatea de a alege dintre 6 niveluri diferite de suctiune.

 • Ce garantie are Pompa de san electrica 2 in 1 Lansinoh®?

  Garantia pentru Pompa de san electrica 2 in 1 Lansinoh® este de un an de la data achizitionarii sau primirii produsului original. Daca intampinati probleme in aceasta perioada, va rugam sa contactati echipa noastra de servicii clientela, care va va putea ajuta in cazul oricaror probleme si va va putea furniza piese de schimb.

 • De unde stiu cand sa opresc extragerea laptelui?

  Cand va apropriati de sfarsitul unei sesiuni de pompare, siroaiele de lapte vor incepe sa incetineasca sau sa se opreasca si/sau veti simti ca sanul este mai moale si mai putin plin. Un san nu este niciodata cu adevarat “gol”, insa cu ajutorul acestor indicii veti putea sa va dati seama cand corpul dumneavoastra a eliberat tot laptele produs pentru sesiunea respectiva si veti putea sa va opriti din extras laptele.

 • Daca spal din greseala tuburile – mai pot fi folosite?

  Sistemul nostru inchis inseamna ca tuburile nu trebuie spalate deoarece laptele extras nu intra in contact cu tuburile. Daca spalati tuburile din greseala, puteti deconecta tuburile de la capacul diafragmei dupa care sa puneti in functiune pompa pentru cateva minute pentru a vedea daca aerul ce iese pe baza elimina vreun condens care s-ar fi putut forma in interior. Daca observati orice urma de condens sau orice seamana cu mucegaiul, va trebui sa aruncati tuburile si sa luati legatura cu echipa noastra de servicii clientela pentru a procura tuburi noi.

 • Pompa de san electrica 2 in 1 Lansinoh® este un sistem inchis?

  Da, toate pompele noastre electrice sunt sisteme inchise, igienice. Prin faptul ca foloseste o diafragma si un capac de diafragma concepute special, pompa prezinta garantia ca laptele nu va trece inapoi n tuburi si in unitatea motorului. Acest lucru este important din punct de vedere igienic (condensul si/sau laptele din tuburi pot favoriza dezvoltarea mucegaiurilor si a bacteriilor) si din punctul de vedere al intelegerii cat de importanta este fiecare picatura de lapte pentru dumneavoastra si pentru bebelusul dumneavoastra.

 • Care este diferenta dintre Pompa de san electrica 2 in 1 Lansinoh® si Pompa de san electrica simpla?

  Pompa de san electrica 2 in 1 Lansinoh® le permite mamelor sa extraga laptele din ambii sani in acelasi timp, economisind timp, dar poate fi folosita si ca pompa electrica simpla. Este prevazuta cu un ecran LCD ce ofera informatii foarte utile privind faza selectata, stilul de pompare, nivelul de suctiune, ajutand mamele sa identifice si sa reselecteze foarte usor setarile lor preferate. Ecranul afiseaza si timpul petrecut cu pomparea, precum si sursa de alimentare electrica folosita (baterii sau adaptor). Pompa de san electrica 2 in 1 Lansinoh® ofera si posibilitatea de a alege dintre trei stiluri diferite de pompare si dintre 8 niveluri diferite de suctiune, in timp ce pompa electrica simpla ofera posibilitatea de a alege dintre 6 niveluri diferite de suctiune.

 • Cum se compara Pompa de san electrica 2 in 1 Lansinoh® cu alte pompe disponibile pe piata?

  Pompa de san electrica 2 in 1 este conceputa ca un sistem inchis, impiedicand laptele matern sa vina inapoi in tuburi sau in motor. Astfel aceasta este mai igienica si mai sigura pentru bebelus deoarece impiedica patrunderea agentilor de contaminare aeropurtati, precum si dezvoltarea mucegaiurilor si a bacteriilor din cauza umezelii din tuburi sau din unitatea de baza a pompei. Mai mult decat atat, pompa este singura cu trei stiluri de pompare personalizabile, oferind mamelor optiuni optimizate pentru a maximiza productia laptelui si confortul acestora.

 • Pot sa pompez direct in Pungile de stocare a laptelui de san Lansinoh®?

  Din pacate nu veti putea sa pompati direct in Pungile de stocare a laptelui de san Lansinoh® deoarece acestea sunt prevazute cu o inchidere cu dublu fermoar si nu se vor fixa in siguranta pe pompa.

 • Cat timp va functiona pompa cu un set nou de baterii?

  Va puteti astepta ca pompa sa functioneze aproximativ 2 ore cu 6 baterii alcaline AA.

 • Pompa de san electrica 2 in 1 functioneaza cu baterii?

  Da, puteti folosi 6 baterii AA (neincluse in pachet) pentru a alimenta electric pompa sau adaptorul a.c. (inclus in pachet). Va recomandam sa folositi numai baterii alcaline si nu recomandam folosirea acumulatorilor. Va rugam sa inlocuiti toate bateriile deodata, nu sa amestecati baterii vechi cu baterii noi. Daca in pompa exista baterii, dar folositi adaptorul a.c., pompa va folosi adaptorul a.c. pentru a se alimenta electric.

 • Prin ce difera Pompa de san electrica 2 in 1 de Pompa de san electrica dubla Affinity Pro™?

  Pompa de san electrica 2 in 1 include noile noastre biberoane cu gura larga si face parte din noua noastra solutie Pompare-Stocare-Hranire, ce permite parintilor sa extraga laptele, apoi sa il stocheze folosind discul de etansare si sa hraneasca bebelusii atasand Tetina NaturalWave™ la biberon.

 • Pot folosi piese de la modele anterioare ale Pompelor de san electrice duble Lansinoh?

  Nu, piesele nu pot fi schimbate intre ele la modelele Pompa de san electrica dubla Affinity Pro si Pompa de san electrica 2 in 1.

 • Pot folosi piese de schimb ale altor marci de pompe pentru Pompa de san electrica dubla 2 in 1 Lansinoh®?

  Componentele Pompei de san electrice duble 2 in 1 Lansinoh® au fost create special pentru pompa noastra astfel incat sa asigure cele mai inalte niveluri de calitate si eficienta. Nu va recomandam sa folositi piese de schimb de la alte pompe deoarece ar putea afecta performanta pompei. De asemenea, folosirea unor componente de la alte pompe ar anula garantia produsului.

 • Componentele Pompei de san 2 in 1 Lansinoh® se pot curata in masina de spalat vase? Pot folosi o punga de fiert la aburi in cuptorul cu microunde pentru a curata pompa?

  Atentie! Tuburile si conectorul in Y al tuburilor sau conectorul alb al pompei nu trebuie spalate sau sterilizate niciodata.

  Toate componentele, cu exceptia tuburilor, a conectorului in Y si a conectorului pompei se pot curata in masina de spalat vase, desi va recomandam cu caldura sa manipulati cu grija supapele albe si diafragma deoarece sunt delicate si pot afecta pompei daca sunt deteriorate sau uzate de spalarile prea viguroase sau de detergentii prea duri. Toate componentele, cu exceptia tuburilor si a conectorului in Y al tuburilor, a conectorului alb al pompei si a protectiilor de san pot fi sterilizate la aburi intr-o punga de gatit in cuptorul cu microunde conform instructiunilor de utilizare ale producatorului.

  Va rugam sa va asigurati ca toate componentele pompei sunt complet uscate inainte de a le utiliza deoarece ar putea afecta performanta acesteia.

 • Ce inseamna 1 frunza, 2 frunze, 3 frunze la setarea stilului de pompare?

  Exista trei stiluri diferite de pompare dintre care pot alege mamele pentru a-si spori confortul si eficienta la extragerea laptelui. Aceste stiluri diferite sunt marcate cu una, doua si trei frunze pe butonul circular de selectie a modurilor. Fiecare mama este diferita, de aceea va recomandam sa incercati fiecare dintre stilurile de pompare pentru a vedea care vi se potriveste mai bine si care este cel mai confortabil pentru dumneavoastra.

 • Exista o setare ideala pentru un debit de lapte maxim atunci cand folosesc Pompa de san electrica 2 in 1 Lansinoh®?

  Pentru ca fiecare femeie este diferita si pentru ca mamele reactioneaza diferit la pompele de san, nu exista o setare ideala. Totusi, am conceput Pompa de san electrica 2 in 1 astfel incat sa imite modelul de hranire natural al bebelusului si am inclus setarile optime de pompare pentru a va asigura confortul si a maximiza productia de lapte. Incurajam mamele sa incerce cele 3 stiluri de pompare pentru a vedea care li se potriveste cel mai bine si sa foloseasca butoanele + si – pentru a gasi cea mai confortabila setare.

 • Ce interval de suctiune are Pompa de san electrica 2 in 1 Lansinoh®?

  Pompa variaza in intervalul 55-140 mmHG in modul de stimulare si in intervalul 80-220 mmHG in 1 secunda in modul de extragere. Sunt disponibile 8 setari de suctiune si 3 niveluri de pompare dintre care poate alege mama pentru a-si spori confortul si eficienta.

 • Cate cicluri are Pompa de san electrica 2 in 1 Lansinoh®?

  Pompa are 87-125 de cicluri/min. in faza de stimulare si 37-95 cicluri/min in faza de extragere.

 • La ce setari de ciclu si suctiune va trece pompa odata ce s-a incheiat faza de pornire?

  Faza de “pornire” dureaza doua minute, daca nu cumva mama decide sa comute mai repede in faza de “extragere” cu ajutorul butonului de “faza”. Odata ce pompa s-a comutat in a doua faza – “extragere”, pompa va avea urmatoarele setari: Stil de pompare – 2 frunze; si setare de suctiune – nivelul 3. Apoi mama poate selecta stilul ei preferat de pompare si poate creste sau descreste nivelul de suctiune.

 • Ma pot intoarce la faza de pornire/stimulare odata ce ma aflu in faza de extragere?

  Da, puteti comuta foarte usor intre cele 2 faze cu ajutorul butonului de “faza”. Cand o porniti, Pompa de san electrica 2 in 1 va incepe cu faza de “pornire”, care dureaza 2 minute, dupa care se va comuta automat in faza de “extragere”. Daca ati reusit sa porniti laptele inainte de comutarea automata ce are loc dupa expirarea celor 2 minute, puteti apasa butonul de “faza” si veti trece in faza de “extragere”. Tot astfel, daca doriti sa reveniti in faza mai rapida de “pornire” in timpul sesiunii de pompare, puteti apasa butonul de “faza”, iar pompa se va comuta inapoi in faza de “pornire”.

 • Ce setari pot personaliza atunci cand folosesc Pompa de san electrica 2 in 1 Lansinoh®?

  Pompa de san electrica 2 in 1 Lansinoh® a fost conceputa pentru a imita modelul de hranire natural al bebelusului si are doua faze: faza de “pornire”, care stimuleaza curgerea laptelui prin suctiuni rapide si scurte, si faza de “extragere”, care maximizeaza curgerea laptelui prin suctiuni mai indelungi si mai lente. Butonul de comutare intre faze va permite sa treceti foarte usor de la o faza la cealalta. In faza de “extragere” puteti alege dintre cele 3 stiluri de pompare diferite, pe care vi le puteti personaliza si mai mult pentru confortul dumneavoastra selectand unul dintre cele opt niveluri de putere de suctiune.

 • Se ofera garantie pentru Pompa de san manuala Lansinoh®?

  Lansinoh se straduieste sa va ofere produse de cea mai inalta calitate. Daca intampinati probleme sau descoperiti defecte ale produsului, va rugam sa luati legatura cu echipa noastra de Servicii Clienti la ofiice@nextstep.com.ro sau sa ne sunati la tel.0749 060 830 iar noi va vom sprijini in rezolvarea problemei.

 • Ce putere de suctiune are Pompa de san manuala Lansinoh®?

  Pompa de san manuala Lansinoh® este conceputa astfel incat sa nu depaseasca 250mmHg. Manerul Easy-Express va permite sa reglati puterea de suctiune in functie de cum va este mai confortabil.

 • Am nevoie de o protectie de san mai mare – exista vreuna disponibila pentru Pompa de san manuala Lansinoh®?

  Da, Pompa de san manuala Lansinoh se livreaza cu o protectie de san de dimensiune standard, insa daca aveti nevoie de o dimensiune mai mare, puteti lua legatura cu echipa de Servicii Clienti la ofiice@nextstep.com.ro sau ne puteti suna la nr. 0749 060 830 si v-o vom putea pune la dispozitie.

 • Pot sa pompez din Pompa de san manuala Lansinoh® direct in Pungile de stocare a laptelui de san Lansinoh®?

  Deoarece Pungile de stocare a laptelui de san Lansinoh® sunt prevazute cu o inchidere cu dublu fermoar, acestea nu se vor fixa in siguranta nici pe pompele de san manuale nici pe cele electrice. Totusi, puteti extrage laptele direct in biberon, dupa care fie sa il transferati intr-o Punga de stocare a laptelui matern, fie sa folositi discul de etansare furnizat impreuna cu Pompa de san manuala pentru a inchide recipientul in vederea depozitarii.

 • Din ce este confectionata Pompa de san manuala Lansinoh®?

  Componentele Pompei de san manuale sunt confectionate din polipropilena, silicon, polietilena si SEPS

 • Ce inseamna BPA si BPS si de ce ar trebui sa aleg produse de hranire care nu le contin?

  BPA sau bisfenol-A este o substanta chimica folosita in principal in fabricarea materialelor plastice policarbonat si actioneaza ca un inhibitor al estrogenului, fiind bine cunoscut ca perturbator hormonal. Studiile au asociat BPA cu cancerul, depresia, diabetul de tip 2, bolile de inima si o serie de alte afectiuni. BPA poate fi deosebit de periculos in sarcina, in perioada de nou-nascut si in copilarie – atat de mult incat multe state din intreaga lume au interzis PBA in fabricarea biberoanelor si a altor produse pentru bebelusi.

  BPS sau bisfenolul S reprezinta o alternativa la PBA, fiind folosit de unii producatori ca plastifiant ce substituie PBA. Si BPS este un perturbator hormonal si este considerat la fel de nesigur, totusi el este in prezent permis in productia biberoanelor si a altor produse similare pentru bebelusi.

  Deoarece siguranta este o prioritate majora Lansinoh, am luat masuri proactive pentru a ne asigura ca Pompa de san manuala Lansinoh® nu contine nici BPA si nici BPS.

 • E adevarat ca Pompa de san manuala Lansinoh® nu contine BPA sau BPS?

  Da, Pompa de san manuala Lansinoh® nu contine BPA si nici BPS. Biberoanele sunt confectionate din plastic polipropilena, care nu contine substante chimice sau aditivi.

 • Pot steriliza componentele pompei de san manuale in apa care fierbe?

  Puteti steriliza pompa de san manuala fierband componentele in apa timp de zece minute. Asigurati-va ca aveti un vas destul de mare si suficienta apa in el pentru ca toate componentele pompei sa pluteasca liber si sa nu intre in contact cu peretii vasului.

 • Pompa de san manuala Lansinoh® se poate curata in masina de spalat vase?

  Toate componentele Pompei de san manuale Lansinoh® se pot curata in masina de spalat vase. Pentru a preveni pierderea si a prelungi perioada de utilizare, va recomandam sa spalati manual supapa alba, diafragma din silicon, butonul reglare faze colectare si protectiile de san ComfortFit™.

 • Biberoanele mOmma® Lansinoh® sunt compatibile cu restul gamei Lansinoh?

  Toate cele 3 biberoane ale noastre sunt compatibile cu pompele noastre de san manuale si electrice, dandu-va posibilitatea sa extrageti, apoi sa stocati laptele matern folosind discul de etansare furnizat si sa hraniti bebelusul prin simpla atasare a Tetinei NaturalWave™ la biberonul respectiv.

 • Cat ar trebui sa introduc biberonul?

  Alaptarea exclusiva se recomanda in primele sase luni de viata ale bebelusului si impreuna cu alte alimente pana la varsta de doi ani. Se recomanda sa stabilizati secretia de lapte in primele sase saptamani, dupa care sa luati in considerare introducerea biberonului pentru a servi bebelusului laptele matern extras de la san.

 • De unde pot cumpara Biberonul mOmma® cu Tetina NaturalWave™ de la Lansinoh®?

  Biberoanele mOmma® si Tetinele de la Lansinoh® sunt disponibile in prezent atat in magazine cat si online pe Mothercare, BabiesRUs, John Lewis si Amazon.

 • Cat de des trebuie sa inlocuiesc Tetina NaturalWave™?

  Va sugeram sa verificati zilnic daca tetina prezinta urme de uzura si va recomandam sa schimbati tetina la fiecare 7 saptamani. Daca observati ca siliconul este crapat sau compromis in orice alt mod, va recomandam sa il aruncati. De asemenea, va recomandam sa nu lasati tetina in bataia directa a razelor de soare, la caldura sau in dezinfectant (“solutie de sterilizare”) mai mult decat se recomanda in instructiuni deoarece astfel s-ar putea slabi tetina.

 • Tetina mOmma® NaturalWave™ de la Lansinoh® poate fi folosita la alte biberoane?

  Tetina mOmma® NaturalWave™ de la Lansinoh® este conceputa pentru biberoanele mOmma® si nu se potriveste cu alte biberoane cu gat larg. Nu recomandam folosirea tetinei noastre la niciun alt biberon deoarece nu am efectuat teste cu tetina noastra pe biberoanele altor companii.

 • Nu aveti decat tetina cu gat larg?

  Tetina NaturalWave™® este o tetina cu gat larg. Aceasta ii permite bebelusului sa o prinda in gura la fel cum ar prinde sanul, tinand gura larg deschisa.

 • Cand folosesc biberonul in cuptorul cu microunde, capacul cu tetina ar trebui sa fie instalat pe el?

  NU recomandam incalzirea in cuptorul cu microunde a laptelui matern si a niciunui alt lichid pentru bebelusi sau copii mici deoarece microundele ar putea crea zone fierbinti si ar putea deteriora nutrientii din laptele matern. NU recomandam incalzirea biberonului in cuptorul cu microunde sub nicio forma.

 • Pot steriliza biberoanele si tetinele mOmma® de la Lansinoh® in apa care fierbe?

  Biberoanele mOmma® si tetinele NaturalWave™ de la Lansinoh® pot fi sterilizate prin fierbere in apa timp de cinci minute. Asigurati-va ca este suficienta apa in vas si ca diferitele componente plutesc, fara sa atinga fundul sau peretii vasului deoarece astfel ar putea sa se topeasca.

 • Biberoanele si Tetinele Lansinoh® mOmma® se pot curata in masina de spalat?

  Lansinoh® mama® biberoane si Tetine™NaturalWave pot fi spalate in raftul de sus de la o masina de spalat vase. Cu toate acestea pentru o viata mai lunga a Tetinelor NaturalWave™, recomandam o curatare blanda manuala.

 • Pot folosi o perie de tetine pentru a curata tetina?

  Puteti folosi o perie de tetine pentru a curata Tetina NaturalWave™ daca este nevoie – este important sa actionati cu blandete si sa nu impingeti peria prin orificiul tetinei deoarece acesta este foarte mic si ati putea compromite siliconul. De asemenea, puteti inmuia tetinele in apa calduta cu sapun, dupa care sa le clatiti si sa le uscati la aer sau puteti sa le asezati pe etajul superior al masinii de spalat vase.

 • Am tetine cu debit lent, mediu si rapid – exista vreo modalitate de a le deosebi intre ele?

  Pe marginea de jos a tetinei apare scris “Marimea 2S” la tetinele cu debit lent, “Marimea 3M” la tetinele cu debit mediu si “Marimea 4L” la tetinele cu debit rapid.

 • Cate tipuri de debite au Tetinele NaturalWaveTM?

  Tetinele mOmma® NaturalWave™ de la Lansinoh® pot fi cu debit lent, mediu sau rapid, in functie de nevoile bebelusului dumneavoastra. Preferintele bebelusilor in ceea ce priveste debitul au adeseori legatura cu modul in care se hranesc la san. Stim ca bebelusii sunt diferiti unul de celalalt si la fel si preferintele lor, de aceea oferim trei variante, fiindca un tip de debit ar putea sa nu se potriveasca cu toti bebelusii.

 • Ce este sistemul de ventilatie cu aer Air Ventilation System® (AVS)?

  Sistemul de ventilatie cu aer Air Ventilation System® reduce cantitatea de aer inghitit, ceea ce duce la reducerea flatulentei si a simptomelor asociate in mod obisnuit cu colicile si agitatia.

 • Prin ce anume este biberonul mOmma® de la Lansinoh® diferit de alte biberoane?

  Biberonul mOmma® de la Lansinoh® face parte din noua solutie Pompare-Stocare-Hranire oferita de Lansinoh, ce permite mamelor sa extraga laptele, sa il stocheze si sa hraneasca bebelusii folosind acelasi biberon. Biberonul este compatibil cu cele 3 pompe de san de la Lansinoh: Pompa de san manuala, Pompa de san electrica simpla si Pompa de san electrica 2 in 1 Pentru comoditate, biberonul este compatibil cu Tetina NaturalWave™, fiind conceput special pentru a ajuta mamele sa treaca usor de la alaptarea la san la hranirea cu biberonul si invers, avand totusi garantia ca bebelusul va accepta din nou sanul atunci cand se vor reintalni. De asemenea, mamele pot folosi biberonul pentru a stoca laptele matern. Biberoanele cu gura larga sunt deosebit de usor de curatat. Ele sunt livrate impreuna cu Tetina NaturalWave™ care promoveaza miscarea “unduita” a limbii bebelusului pentru o dezvoltare orala naturala, permitand o trecere lina de la san la biberon si invers.

 • Ce inseamna BPA si BPS si de ce ar trebui sa aleg un biberon care nu le contine?

  Deoarece siguranta este o prioritate majora Lansinoh, am luat masuri proactive pentru a ne asigura ca Biberoanele si Tetinele mOmma® de la Lansinoh® nu contin nici BPA si nici BPS. BPA sau bisfenol-A este o substanta chimica folosita in principal in fabricarea materialelor plastice policarbonat si actioneaza ca un inhibitor al estrogenului, fiind bine cunoscut ca perturbator hormonal.

  Studiile au asociat BPA cu cancerul, depresia, diabetul de tip 2, bolile de inima si o serie de alte afectiuni. BPA poate fi deosebit de periculos in sarcina, in perioada de nou-nascut si in copilarie – atat de mult incat multe state din intreaga lume au interzis PBA in fabricarea biberoanelor si a altor produse pentru bebelusi.

  BPS sau bisfenolul S reprezinta o alternativa la PBA, fiind folosit de unii producatori ca plastifiant ce substituie PBA. Si BPS este un perturbator hormonal si este considerat la fel de nesigur, totusi el este in prezent permis in productia biberoanelor si a altor produse similare pentru bebelusi.

 • Din ce sunt confectionate Biberoanele mOmma si tetinele NaturalWaveTM de la Lansinoh?

  Biberonul, capacul si discul de etansare sunt confectionate din plastic polipropilena (PP) ce nu contine substante chimice sau aditivi si nici BPA sau BPS. Tetinele NaturalWaveTM sunt confectionate din 100% silicon, fara BPA sau BPS.